pies_z_laki_2

Kobieta 95 lat,

O mnie

Mam Hashi i Borelkę z przyległościami, niespodziewanie...

  • Jest z nami od 5 lat
  • 160 komentarzy
  • 6720 postów
  • 5363 odwiedziny profilu
Ostatnia aktywność
  • Warto wiedzieć, dzięki, Teresa smile

    3 godziny temu wpis
    Re: Nagły, gwałtowny spadek TSH przy Hashimoto.
    na forum
    Choroby tarczycy i hashimoto
  • Żono pilota - odstawiłaś produkty mleczne? Laktoza w niedoczynności słabo nam się trawi...

    >bo wiem, że jak zacznę to pewnie dojdą nowe dolegliwości.

    A niby skąd masz taką pewność? Toż to bez sensu! Jest wręcz odwrotnie!!! Właśnie dolegliwości się wycofują, ale z drugiej strony to twój wybór, twoje zdrowie i twoje życie.

    4 godziny temu wpis
    Re: jutro zaczynam ale mam pyt.
    na forum
    Hashimoto
  • > dona0987 napisała:

    > TSH 2,94 (0,350 – 4,940)
    > FT3 38.50% [ wynik 2.48, norma (1.71 - 3.71)]
    > FT4 48.72% [ wynik 1.08, norma (0.7 - 1.48)]
    >
    > Już byłam bliska podjęcia decyzji o braniu tyroksyny, a tu znowu wartości zupe
    > łnie dobre. Kurczę, co robić!

    Mylisz się. Takie tsh nie jest dobre, a biorąc pod uwagę poprzednie wyniki opis usg i tzw. wywiad, czyli objawy, ja nie mam wątpliwości, brałabym t...»

    5 godzin temu wpis
    Re: dzisiejsze wyniki
    na forum
    Hashimoto
  • A traby po co / z jakiego powodu badasz?

    5 godzin temu wpis
    Re: prośba w interpretacji TSH
    na forum
    Hashimoto
  • Leki odstawiamy po mniej więcej trzech miesiącach dobrego samopoczucia (zero objawów dbre wyniki).

    5 godzin temu wpis
    Re: odstawilam leki i co...?
    na forum
    Borelioza
  • Podpowiedz tej pani dr (jeśli ją spotkasz):

    ""Przy ustalaniu dawki wit. D należy pamiętać o głównych czynnikach decydujących o stężeniu 25-OH-D we krwi (będącym najlepszym markerem stanu gospodarki wit. D u człowieka), do których należą: zawartość wit. D3 i D2 w spożytych pokarmach (ilość spożytych tłuszczów i produktów zbożowych), sprawność trawienna i resorpcyjna przewodu pokarmowego, ekspozycja skóry na promienie UV (pora roku), przy...»

    5 godzin temu wpis
    Re: nowy wątek senciaka
    na forum
    Tarczyca dorosłych i dzieci
  • Zielarz, jeszcze raz i powoli:
    ===
    > oddwołam wizytę w Łodzi

    Zły pomysł. Bardzo zły pomysł.
    ===

    Teraz widać o co chodziło?

    5 godzin temu wpis
    Re: B12
    na forum
    Borelioza - alternatywnie.
  • Ależ można, ale nie tylko i wyłącznie banany i ryż smile
    Trzeba zadbać o różnorodność i niższe IG, czyli wyższą zawartość błonnika, którego biały ryż ma mało...

    5 godzin temu wpis
    Re: Czy to jest krytyka forumowych porad? ;-)
    na forum
    Hashimoto
  • "Piśmiennictwo dotyczące korzyści i szkód z suplementacji wit. D budzi spore kontrowersje. Przyczyn rozbieżności wyników badań jest zapewne wiele; mogą to być różnice między badanymi populacjami pod względem wieku, płci, ekspozycji na promienie UV, spożywanych pokarmów, przyjmowanych leków, sprawności trawiennej i resorpcyjnej przewodu pokarmowego, aktywności 24-hydroksylacji 25-OH-D (jest to proces inaktywacji wit. D), sprawności wątroby i nerek...»

    5 godzin temu wpis
    Re: wit. D3 u dzieci i dorosłych
    na forum
    Hashimoto
  • Oj, tam są kleszcze, krętek jest tu:

    http://www.giantmicrobes.pl/admin/img/products/product_235/image01_orig.jpg

    - www.giantmicrobes.pl/borelioza,235,produkt.html

    przedwczoraj wpis
    Re: Żarcik taki...
    na forum
    Borelioza
Dodaj